Høsten

Den første fest vi fejrer, er høstfesten. Den ligger i starten af september, men optakten til den finder allerede sted i løbet af august, hvor børnehavens børn er på høsttur. Høstturen går til Levefællesskabet Hertha ved Herskind. Lars Landmand viser gården og dyrene frem, og børnene ser køerne blive malket og spise græs på marken. Hilser på en hest, og børnene bliver ”sat ud på græs” og løber og løber af bare fryd over alle de åbne vidder og leger i den ny tærskede halm. Lars høster, slår havre med le, som bliver bundet i neg. Vi får dem med hjem hvor kornet bliver bundet til mindre neg, tærsket og til sidst malet til mel, der bliver brugt i høstbrødet til høstfesten.

Høstfesten er nu mere en kulturel end spirituel fest og har sin inspiration i de gamle høstfester på landet, hvor man fejrede, at høsten var vel i hus. Dog er det en god tid at besinde sig på og pleje følelsen af taknemmelighed over for naturens kræfter, der med sit overflødighedshorn at korn, frugt & grøntsager sørger for at vi kan spise og leve hele det næste år.
Vi oplever høstfesten som en taknemmeligheds fest, – hvor det vi synger, hver dag til måltiderne bliver helt tydeliggjort og forstærket.