Eventyr og morgensang

I alle Solhjems børnegrupper har vi hver dag en morgensamling, hvor vi synger sammen og har forskellige sanglege og fingerlege afstemt efter børnenes alder. Morgensamlingen inspireres ofte af årstiden, og her skaber vi gennem sang og leg stemningen til den forestående årstidsfest.

Børnehavebørnene får desuden fortalt eventyr hver dag i forbindelse med middagsspisningen. Vi indleder eventyrstunden med at tænde et lys og synge en lille sang, hvor vi kalder på eventyret. Vi fortæller remseeventyr, korte eventyr, Grimms folkeeventyr, nordiske folkeeventyr og årstidshistorier. Vi fortæller altid det samme eventyr en uge ad gangen, så børnene kan nå at lære det at kende og leve med i det.
For vuggestuebørnene fortæller eller viser vi eventyr i forbindelse med årstids-fejringen.

Eurytmi

I vores børnehavegrupper har vi 1 gang ugentligt en bevægelsesaktivitet, som kaldes eurytmi. Rudolf Steiner, som skabte denne bevægelseskunst, kalder den også for synlig sang og synlig tale. Lyd, toner og ord udtrykkes i eurytmiske bevægelser, og hele børnegruppen bevæger sig med på gulvet.

Hver børnegruppe får besøg af en uddannet eurytmist, som med brug af eventyr og sange tilføjer et supplement til pædagogernes eget virke. Ordet eurytmi stammer fra græsk og betyder harmonisk bevægelse (rytme).

Barnets fødselsdag

Modsat årstidsfesterne, som er en fælles fejring af noget i den ydre natur, er fødselsdagen det enkelte barns fest. Vi gør denne dag til noget ganske særligt for fødselsdagsbarnet, som gennem fejringen bekræftes i, at det er betydningsfuldt.

For vuggestuebørnene markerer vi dagen på en helt enkel måde ved at tænde lys og synge en særlig sang. For børnehavebørnene fejrer vi dagen med et særligt fødselsdagsritual med barnet i centrum.