Vuggestuegrupperne

Vores to vuggestuegrupper Skovstjernen og Solstrålen holder til i en hyggelig lille tilbygning bagved hovedhuset. Vores lokaler er nybyggede og velfungerende med fællesrum, køkken, garderobe- og puslefaciliteter samt de 2 grupperum. Rummene er fleksible, så vi kan ændre det i løbet af dagen efter behov.
Vi har vores eget lille udeareal at lege på samt overdækkede krybberum.

Dagen i vuggestuen

Vuggestuen åbner kl. 6.30, hvor både vuggestuebørn og børnehavebørn afleveres og leger sammen indtil kl. 7.30, hvor børnehavebørnene går over til sig selv. Vi åbner på én stue, og lidt senere – når der er kommet flere børn – åbner vi den anden stue.
Mellem 6.30 – 7.30 er der mulighed for et enkelt morgenmåltid for de børn, der ikke har spist hjemmefra.
Barnet modtages i en varm og tryg atmosfære. Vi har levende lys på bordet eller på en hylde, måske sidder vi ved bordet og tegner, smører boller, skræller gulerødder til formiddagsmåltidet eller til frokosten. Nogle børn leger, vi kigger i en bog osv.
Hver dag siger vi godmorgen med hånden til forældrene og sikrer os, at barnet føler sig set og velkomment – evt. giver barnet også hånd.
Kl. 9.00 vil vi gerne, at børnene er ankommet, og forældrene har sagt farvel. Her vil vi på hver stue samle børnene til en lille samling, hvor vi synger godmorgen og synger forskellige sange med bevægelser til. Vi har fingerlege og sanglege, og hvad vi vurderer gruppen trives ved denne dag. I forbindelse med årstidernes fejring fortæller vi ofte et eventyr i stedet for morgensamling.
Derefter får vi et formiddagsmåltid, som består af brød og frugt.

Som udgangspunkt går vi ud på legepladsen hver formiddag. Det er også på det tidspunkt vi måske har mulighed for, at en voksen bliver inde med en gruppe børn som har behov for det, eller en lille gruppe kan komme på en lille udflugt. Vi har klapvogne og tager ca. 2 gange om ugen en lille gruppe børn med i skoven eller ned til vandet. En lille gruppe kan komme på børnehavens legeplads sammen med en voksen.
Ca. kl. 10.30 skal vi ind igen, have overtøj af, vaske fingre og måske dække bord. Når vi alle sidder ved bordet, tænder vi et lys, synger en sang/siger et vers, og så begynder vi at spise. Vi spiser varm mad 4 gange om ugen og rugbrød 1 gang ugentligt. Vi får vand til alle måltiderne hele dagen igennem.
Når vi har spist, skal alle skiftes og de fleste sove. De ældste børn sover indenfor på madrasser. De andre kommer ud i barnevogne eller krybber. Som udgangspunkt har vi den holdning, at børnene gerne må sove det de kan.
Når børnene er kommet op fra deres middagshvil, får vi et eftermiddagsmåltid, som består af brød og frugt.
Når barnet hentes, er det vigtigt at I får sagt farvel til en voksen, og krydser barnet af igen i kalenderen.

Hverdagen indrettes sådan, at der er tid til at børnene selv gør det de er i stand til: de kravler op på stolene, finder hagesmækkene, tager selv tøj af og på i det omfang de kan, vi hjælper dem med at lære at spise selv o. lign. Det er en del af vores pædagogik, at der er tid til at øve sig.

Du kan læse vores læreplan for vuggestuen her.