Påsken

I ugerne op til Påskefesten, synger vi sange om påskeharen – og hører historier om det spirende forår. Vi maler/filter æg, syr kyllinger og pynter reder/kranse, som børnene får med hjem til påskefesten. Vi sår frø i en lille skål eller lignende, vi vander og følger væksten af de små spirer. Når vi når påske, er den vokset til en lille påskehave.
Dagen før Påskefesten skal vi ud i skoven og lave reder. Vi gør klar til at påskeharen kan komme med æg til børnene. Vi laver reder til den og i dagene op til festen ligger vi gulerødder ud til haren, så den har lidt at spise.

Når festdagen oprinder leger vi påskesange med børnene og fortæller eventyr/historier om, hvorfra haren har æggene. Så går vi ud i skoven for at se om haren har været på besøg, og det har den! Vi samler med begejstring og glæde alle æggene sammen i en kurv, og går indenfor igen. Og så skal der trilles æg. Vi afslutter dagen med et stort påskemåltid med æggemadder og et brød formet som en hare.

Alting begynder i denne tid at blomstre op og spire. Solen vågner for alvor op til dåd, og alting bliver belivet på ny. Kim, æg, spire = nyt liv.