Påsken

Alting begynder i denne tid at blomstre op og spire. Solen vågner for alvor op til dåd, og alting liver op på ny. Haren og ægget er fra gammel tid symboler på frugtbarhed og er centrale i vores påskefejring.

I ugerne op til påskefesten synger vi sange om påskeharen og hører historier om det spirende forår. Vi maler og filter æg, syr kyllinger og pynter reder eller kranse, som børnene får med hjem til påskefesten. Vi sår frø i en lille skål eller lignende, vi vander og følger væksten af de små spirer. Når vi når til påske, er den vokset til en lille påskehave.
Dagen før påskefesten går vi ud i skoven og laver reder. Vi gør klar til, at påskeharen kan komme med æg til børnene, og vi lægger gulerødder ud til den, så den har lidt at spise.

Når festdagen oprinder, synger vi påskesange, leger sanglege og fortæller eventyr/historier om, hvorfra haren har æggene. Så går vi ud i skoven for at se, om haren har været på besøg, og det har den! Vi samler med begejstring alle æggene sammen i en kurv og går indenfor igen. Og så skal der trilles æg.
Vi afslutter dagen med et stort påskemåltid med æggemadder og et særligt påskebrød.