Solhjems huse

Solhjem har til huse i smukke gamle bygninger på Strandvejen i Aarhus. Stedet har atmosfære og charme og ligger dejligt mellem skov og strand. I vores have er der legeplads med træer og blomster, bakker og huse, sandkasser, gynger og mange hyggelige kroge.

I hovedhuset nr. 96 bor vores 3 børnehavegrupper: Margueritten, Mælkebøtten og Kornblomsten. Børnehaven rummer plads til i alt 70 børn, hvoraf et antal børn på skift er afsted i skovgruppe.
I hovedhuset ligger også Solhjems kontor. Øverst på 2. sal har vi et stort lokale, som bruges af både Solhjem og Rudolf Steiner Skolen, og som også lejes ud til kursusvirksomhed.

I annekset bag hovedhuset holder vores vuggestue til. Vuggestuen har to grupper, Skovstjernen og Solstrålen, og rummer plads til 24 børn.

I nabobygningen nr. 98 bor vores integrerede gruppe Vildrosen. Det er vores sidst tilkomne afdeling, som åbnede i efteråret 2016 i nyrenoverede lyse lokaler. I Vildrosen går der børn fra 1 – 6 år, og afdelingen rummer plads til i alt 32 børn.

Anemonehuset er skovgruppen Anemonernes baseet lille hus i skovbrynet tæt på Solhjem. Som regel er Anemonerne dog ude på opdagelse i skov, eng og strand.

Skovbørnehaven Giberhytten ligger på Fulden Byvej 55, Beder. De holder til i en fin gammel spejderhytte fra 1947 ejet af FDF. Området omkring hytten er ren og uberørt natur, med Giber Å i baghaven, skov og marker med kvæg omkring. I skovbørnehaven er der plads til 25 børn i alderen 3 – 6 år.