Skovbørnehaven Giberhytten

Fra 16. september 2023 kan Solhjem åbne dørene til en ny afdeling, nemlig Skovbørnehaven i Giberhytten ved Fulden. Vi er en skovbørnehave med plads til 25 børn i alderen 3-6 år. Giberhytten, som tilhører FDF, ligger ca. 9 km. syd for Aarhus i naturskønne omgivelser og med Giber åen lige i baghaven. Børnene møder ind i Solhjem på Strandvejen 96 om morgenen, hvor en af medarbejderne fra skovbørnehaven vil være og tage i mod i vores eget lokale. Kl. ca. 8.30 kommer vores bus og kører os ned til Giberhytten. Når man ikke bussen fra Strandvejen, må man aflevere sit barn direkte i Giberhytten, kan dette ske fra kl. 8.00.

Når alle er mødt ind, vil vi starte dagen sammen med lidt mad og en morgensamling. Herefter er der plads til leg i det store område omkring hytten, madlavning i det fri og ture ind i Moesgaard skov ad Kvægstien. Vi vil høre eventyr inden frokost og have stunder med plads til ro og fordybelse, både ude og inde.
Efter vores eftermiddagsmad, kommer bussen kl. 14.50 og henter os så vi er tilbage ved Solhjem kl. 15.15, hvor vi går tilbage til vores mødested. Sidst på dagen fra kl 15.40 vil børnene indgå i resten af børnehaven inden lukketid. Det er selvfølgelig også muligt at hente sit barn i Giberhytten senest kl. 14.40, hvis man ønsker at hente tidligere.

Livet i skovbørnehaven vil byde på mange oplevelser både inde og ude. Vi vil lære naturen at kende og lade børnene føle sig trygge i den. Vi skal mødes rundt om bålet, samle spiselige planter, snitte, bygge huler, fortælle røverhistorier, gå lange ture ad hemmelige stier og en masse andet.
I løbet af året vil vi fejre årstiderne med årstidsfester og skabe vores egne traditioner.

Giberhytten vil være vores base for en hverdag præget af opdagelsesrejser i naturens underfundige verden. Vi vil bevæge os rundt i terrænet lige udenfor hytten, hvor der er mulighed for at lege i sandkassen under birketræet, tænde bål, lede efter insekter i det høje græs og følge årstiderne på helt tæt hold. For enden af vores grund løber Giber åen, så her kan vi søsætte små hjemmelavede skibe, finde haletudser og bare lytte til vandets rislen.
Dage hvor vejret viser sig fra sin lidt mere barske side, har vi mulighed for at gå i læ under halvtaget på vores store terrasse. Inde i hytten er der lunt og godt og her kan vi tegne, male, læse bøger, bage  mm. De børn der har brug for et hvil i løbet af dagen, kan sove i en af køjerne inde i det lille værelse.

Vi vil også gå længere ture i det smukke område der er ved Giberhytten. Moesgaard skoven er gammel og rummer mange muligheder for at udfordre kroppen og finde ro til fordybelse. Her vil vi navngive vores egne små områder og fortælle eventyr under de store gamle træer.

Du kan læse vores læreplan for vuggestue og børnehave her.

Vi glæder os til at byde alle de nye børn og deres forældre velkommen.

Giberhytten
Fulden Byvej 55
8330 Beder
Tlf: 31 20 93 84